2011. november 26., szombat

VENDÉGEINK ELUTAZTAK



Nagyon gyorsan eltelt a találkozó 5 napja. Terveinket sikerült maradéktalanul megvalósítani. 11 vendégünk dicsérő szavai is azt bizonyították, hogy a felsőpetényi önkormányzat, szülők, pedagógusok, gyerekek nagyszerű összmunkára képesek. Amíg mi a vendégeket pátyolgattuk (városnézés Budapesten, szakmai megbeszélés, múzeumlátogatás) addig a szülők és a gyerekek ünnepi díszbe öltöztették az iskolát a Kultúrházat, és a szívüket is.  Nagyon jólesett külföldi partnereinknek, hogy igazi meleg légkörben zajlott a köszöntő est. Azt mondták, felejthetetlen számukra az a sok mosoly, kedvesség, amit tőlünk kaptak. Levelezéseink alkalmával többen is megjegyezték, hogy túl soknak tartják az öt napot, de a végén  (azt mondták, már reggelizni is alig tudtak a szomorúságtól) fájó szívvel búcsúztak tőlünk. Szeretettel várnak minket áprilisban a projekt következő helyszínén, Olaszországban, Monselice-ben (40 km Velencétől). Az olasz koordinátor ( a következő házigazda) azt mondta, hogy boldog lenne, ha a felét tudná nyújtani annak, amit tőlünk kaptak. 
Boldoggá tettek minket a szavaikkal és természetesen a jelenlétükkel is. A legkedvesebb meglepetést azonban a török vendégektől kaptuk, nemzetközi köszöntő estünkön kivetítették a török gyerekek meglepetését. Magyar zászlókat lengetve angolul, törökül és magyarul mondtak köszöntőt nekünk, tökéletes magyar kiejtéssel! Igazán megható volt, hiszen ez azt jelenti, hogy nagyon készültek, nagyon fontosak vagyunk egymásnak. 
DOLGOZTUNK








KIRÁNDULTUNK







Mi már lázasan készülünk másik projektünk törökországi találkozójára (Hajnival utazunk), tanítványaink addig a nőtincsi iskolába fognak járni. December 6-11. leszünk Isztambulban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.